3 Б сынып студенттері қызанақ синьоры күнін атап өтті

Қызанақ - әлемнің көптеген тағамдарындағы танымал өнім. Денсаулық үшін қызанақтың пайдалы қасиеттері бұрыннан белгілі, тіпті олар өңдеуден кейін де сақталады.

Балалар қызанақтың көптеген сорттары мен түрлері бар екенін білді. Олардың көлемі мен түсі әртүрлі. Әр сорты дәмдік қасиеттерімен ерекшеленеді. Қызанақ жемістерінде ақуыздар, көмірсулар, пектинді заттар, органикалық қышқылдар, К сирек витамині, В тобының витаминдері және минералдар бар. Студенттер білгендей, қызанақтың қанық қызыл түсі ликопин береді, ол күшті табиғи антиоксидант болып табылады және жүрек-тамыр ауруларының даму қаупін төмендетеді.

Қызанақ көңіл-күйді көтере алатынын, ал олардың құрамына кіретін хром тәбеті «күшті» адамның да тәбетін жоятынын біле бермейміз.

Осы пайдалы көкөністі жеңіздер және дендеріңіз сау болыңыз!